Utforsk Norges hovedstad på en komfortabel måte

Reis til Oslo, og bo komfortabelt og sentralt på et av byens mange hoteller. Finn enkel og oversiktlig informasjon om hoteller som passer best for deg på http://www.hotelloslo.info. Fra din hotellbase har du en hel verden av opplevelser, inntrykk og ting å gjøre. Her er noen av grunnene til å besøke Oslo i dag:

Den Norske Opera & Ballett

Oslos egne operahus ligger like ved fjorden, og kan minne om et isfjell der det reiser seg skrått opp fra vannkanten og inn over byen. Besøkende kan nyte en herlig panoramautsikt fra operataket året rundt. De store vinduene på gateplan gir innsikt i de mange spennende aktivitetene som foregår på et av operaens mange verksteder. Interiøret er i bølgende marmor og eik. Hovedscenen er husets hjerte, og er formet som en hestesko. Denne utformingen er av akustiske hensyn. Operahuset er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta. Den Norske Opera & Ballett byr på et spennende program i tre saler: Hovedscenen med 1369 seter, Scene 2 med 400 seter, og Prøvesalen med plass til 200 tilskuere. I tillegg brukes Operataket, foajeen og balkongene som konsertarenaer. For den kulturelt interesserte er Operaen et essensielt stopp på turen.

Tusenfryd

Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark av det klassiske formatet, stappfull av attraksjoner, spill, butikker og spisesteder. Tusenfryd er tilpasset alle målgrupper, og passer ypperlig for familier, vennegjenger og kjærestepar. Oppdag berg- og dalbaner, radiobiler og et utall andre muligheter til å ha det moro. Barnas Fryd og Frydskogen har egne attraksjoner for de aller minste barna. Om sommeren kan du besøke BadeFryd, en badepark med store sklier, badeelv, basseng og plaskeområde.

Akershus i Oslo

Akershus festning

Akershus festning er et spennende sted midt i Oslo sentrum, der du kan utforske byens historie eller bare nyte en varm sommerdag i solen. Akershus slott og festning ble påbegynt i 1299 av Håkon V, og ble fullført i løpet av 1300-tallet. Middelalderborgen hadde en strategisk beliggenhet ytterst på Akersneset, og har motstått mange beleiringer opp gjennom norsk historie. Under Christian IV (1588-1648) ble borgen modernisert og innredet som renessanseslott. Borgen forfalt betydelig gjennom 1700-tallet, og først i 1899 tok man fatt på restaureringsarbeidet. Det er fullt mulig å bestille omvisning med guide. Festningsområdet blir jevnlig brukt til konserter, seremonier og høytidsmarkeringer. Er du interessert i norsk historie, bør du besøkte Akershus festning.

Oslo Mathall

Den ombygde fabrikkhallen som utgjør Mathallen på Vulkan ved Grünerløkka består av over 30 spesialbutikker, kafeer og spisesteder som tilbyr mat og drikke av høy kvalitet, med vekt på spesielle varer som ikke finnes andre steder byen. Her kan både kjøkkensjefer og folk flest handle alt fra råvarer fra norske småskalaprodusenter til utenlandsk spesialimport. Mathallen bør være en del av en kulinarisk Oslo-opplevelse, da det mest spennende og mest trendy innen norsk og internasjonal matkultur finnes her. Bli inspirert og forført av nye smaksopplevelser i det enorme utvalget av mat og drikke fra alle tenkelige steder, og møt de hyggelige og interessante butikkeierne som virkelig er fagpersoner og de beste i klassen hva angår varene de selger.

Scroll to top