Besøk Bergen

Tenker du på å besøke Bergen? Da er det absolutt noen steder du bør prøve deg på. Her kommer vi med noen forslag:

Det finnes syv fjell som omgir seg rundt Bergen. Dette er Ulriken, som er det høyeste fjellet i Bergen. Her kan du gå opp eller du kan også velge å ta taubanen opp. Det er en opplevelse i seg selv. Er været fint så kan du se over hele Bergen. Det er også populært å besøke Fløyfjellet. Her kan du ta Fløibanen opp som er en skinnegående kabelbane. Du kan også velge å gå opp eller ned. Det er et populært sted for turister fordi du får en nydelig oversikt over byen.

De fem andre fjellene er også verdt et besøk. Disse er Blåmanen, Rundemanen, Sandviksfjellet, Løvstakken, Damsgårdsfjellet, Lyderhorn. Kanskje du skal prøve deg på den årlige 7-fjellsturen? Den er virkelig intens.

Bryggen

Bryggen i Bergen står på UNESCOs verdensarvliste. Det består av en rekke trebygg fra Hansa-tiden. Dette er også et sted du finner hoteller i Bergen, som er lett å komme seg til. Du bør absolutt ta turen til denne bryggen, for her finner du god mat og ikke minst spennende og skjeve bygg. Det er et sjarmerende sted med mye som skjer.

Bading

Det som absolutt må prøves i Bergen (om du besøker på sommeren) er det å både. Det finnes så mange koselige steder du kan bade i sjøen som for eksempel Nordnes, Sandviken Sjøbad eller på Helleneset. Hvis du heller vil bade i en innsjø kan du ta turen til Nipedalen. Det å hoppe ut i kaldt saltvann på en sommerdag er noe av det beste som finnes!

Norsk mat

Bergen er det perfekte stedet å prøve seg på norsk mat, da kanskje spesielt fisk. På fisketorget vil du finne et utvalg som du virkelig kommer til å like. Hvis du ikke er glad i fisk kan du jo prøve deg på brunost-is eller bare vafler med brunost. Kanskje du skal prøve deg på den lokale retten komle? Det er noe som absolutt bør smakes. Lokal øl er også å anbefale.

Vi håper du får en flott tur til Bergen!

Scroll to top