En reise i tid

En reise til Bergen er en reise i tid og historie

Noe av det som er spennende med Bergen er at du har så mye opplevelser stappet inn på så veldig liten plass. Historien har virkelig satt sitt preg på byen og det er lett å komme seg til de historiske stedene kjapt. Mye er plassert i sentrum, og det som ligger utenfor, kan du ta buss til uten de helt store problemene.

Trebyen

Dette er noe av det mest sjarmerende i Bergen. En bydel preget av småhusbebyggelse fra 1700-1800 tallet. Mye av det er restaurert og pusset opp i tråd med fortiden. Dette er en perfekt plass å bare rusle rundt, som for eksempel i områdene Nordnes, Nøstet og Fjellsiden. Noen av byggene du kan se rundt om i byen er Alvøen hovedbygning, Damsgard Hovedgård, Fantoft Stavkirke og Fjordtønna.

Bergen

Det maritime Bergen

Bergen er en kystby, med alt det innebærer. Bryggen i Bergen er faktisk registrert på UNESCOs verdensarvsliste blant annet på grunn av sin forbindelse til Hansaforbundet. Hansaforbundet var et handelslaug som arbeidet for beskyttelse av handelsprivilegier som dominerte i Nord- Europa.

Bryggen i Bergen kom med på Unescos verdensarvliste i 1979, som en av de fire første norske. Bryggen er blant de eldste husene som ble oppført i Bergen, under grunnleggelsen av Bergen by, av kong Olav Kyrre i 1070.

Spis deg gjennom Bergen

Hva kan man si annet enn at det finnes mye spennende mat i Bergen. Det er jo tross alt en kystby med et hav fullt av lekre ingredienser rett utenfor døra. Så lekker sjømat er lett å få fatt i når du er i Bergen. Du kan finne god mat i alle prisklasser og alt fra den beste gourmetmat til kebab på gatehjørnet.

Hvor skal du bo?

Det å velge hvor du skal bo på din reise til Bergen er ganske avgjørende for at du får en god tur. På siden hotellbergensentrum.com finner du lave priser og ikke minst informasjonen du trenger for å velge det rette hotellet for deg. Ønsker du å få et opphold med litt historisk sus er det lurt å velge å bo på hotell som ligger på Brygga. Her finner du nemlig mye av den originale trehusbebyggelsen og mange av byens museum ligger i dette området. Så planlegg godt, for en topp tur!

Scroll to top