Ferie i hjemlandet

Når det er sommerferie, drar nok de fleste til utlandet, siden man tross alt har god tid på seg og ekstra med penger på bankkonto. Høstferien, derimot, gir deg kanskje bare noen dager fri, men du kan likevel få mange fine opplevelser i Norge siden vi har så mye villmark her. Nesten halvparten av de som tar høstferie, holder seg hjemme i Norge, og her kommer noen tips for reisedestinasjoner avhengig av hvor du bor:

 

  • For osloregionen: Øyeren
  • For tromsøfølk: Senja
  • For trøndere: Rondane

 

En av Norges flotteste innsjøer

 

Lillestrøm er inngangsporten til Øyeren, som strekker seg langt sørover, og her kan du få mange fine opplevelser selv om stedet kanskje ikke egner seg for flere dagers ferie. Øyeren-deltaet byr på mye våtmark og skog, og kjører du til Fetsund og langs Bjanes, vil du se veldig åpent og vakkert landskap. Parker bilen ved endeplassen og ta enten sykkelen eller gå helt til du kommer til fugletårnet, og herfra har du fin utsikt over Øyeren og flere av øyene som danner deltaet. Om sommeren slippes storfe ut på beite på flere av øyene, og det er lov å ta seg ut på småøyene i sommersesongen.

 

På den andre siden av innsjøen kan du komme deg ut på Rælingsøya som har mye av det samme landskapet, og selv om det er veldig fin natur, er det ofte lite folk som ferdes her. Dermed kan du nyte ro og fred. Langs de sørlige delene av Øyeren er det flere hyttestrøk, noe som tyder på at flere vet å sette pris på den flotte naturen.

 

Norges nest største øy er et eventyr

 

Fra Tromsø tar det litt over to timer å komme seg til Senja med bil, men det går også hurtigbåter som bruker halve tiden til Finnsnes, som ligger rett ved brua. Straks du har kommet til Senja, deler veien seg slik at du må avgjøre om du vil kjøre mot sør eller nord. Langt mot sør ligger Stonglandseidet, og derfra er det kort vei til den flotte Hofsøya, som egentlig er en halvøy tilhørende Senja.

 

Mot nord finner du Senjas mest spektakulære landskap, som Husøya og den nydelige stranden i Ersfjorden som gjemmer seg mellom fjellene. Selv om vannet er for kaldt til å nyte et bad, er stranden et ypperlig sted for selfies og solbading når temperaturen tillater det. Den kjente fjelltoppen Segla er Nord-Norges svar på Preikestolen, siden du fra toppen ser omtrent 600 meter nesten rett ned i sjøen.

 

Rondane for villmarksturer

 

I Rondane nasjonalpark har du omtrent 1 000 kvadratkilometer med villmark fritt til din disposisjon, og 10 topper som hver er på over 2 000 meter. Dette er dermed et eldorado for deg som vil ha en høstferie med fysisk aktivitet, og det er andre muligheter enn bare gåturer.

 

Du kan også leie deg hest eller bruke terrengsykkelen, og det er merkede turstier du kan følge. Det finnes enkle dagsturer du kan planlegge, mens de tøffeste kan gå fra hytte til hytte og kjenne følelsen av å overnatte langt fra sivilisasjonen.

Scroll to top