Feriere i Oslo

osloKoronapandemien gjør det også i år vanskelig å feriere i utlandet. Sommerferien nærmer seg med stormskritt, og det er fortsatt frarådet å reise utenlands. Det betyr at sommerferien 2021 etter all sannsynlighet vil tilbringes i Norge for de aller aller fleste.
I Norge har vi mange fantastiske destinasjoner og reisemål som passer perfekt til sommerferien. Mange av plassene er ukjente for folk flest, men pandemien vi står i har kanskje gjort at flere har fått opp øynene for at det går an å tilbringe ferien i eget hjemland. I denne artikkelen ser vi nærmere på noen av attraksjonene i hovedstaden vår, nemlig Oslo, og skal blant annet fortelle om:

  • Holmenkollen
  • Nationaltheatret
  • Slottet og Stortinget

Attraksjoner verdt å se i Oslo

Holmenkollen
Holmenkollen kan referere både til et boligfelt i Oslo, men også til hoppbakken Holmenkollbakken. Her snakker vi om hoppbakken. Bakken har blitt brukt under både OL og VM, og brukes fremdeles under verdenscuprenn i hopp, både for menn og kvinner. Dette er absolutt en plass det er verdt å besøke hvis man er i Oslo. Trappene ved bakken brukes i dag som treningsplass for mennesker som ønsker å komme i bedre form, men vi advarer mot at det er fryktelig tungt å komme seg hele veien opp, det er bratt og veldig mange trinn. Vi anbefaler absolutt å Utforsk Oslo, og da er Holmenkollen fin å se.

Nationaltheatret
Nationaltheatret er en av Norges tre hovedscener for teaterkunst. Teateret ligger like ved Slottet og Stortinget, og teaterets første sjef var sønn av Bjørnstjerne Bjørnson. Her kan det være verdt både å få med seg en forestilling, men også dra for å se selve bygningen.

Slottet og Stortinget
I hver sin ende av Karl Johans gate finner vi Slottet og Stortinget. På Stortingsplassen står det en statue av en løve det er populært å ta bilde sammen med. Utenfor Slottet er også en fin plass å ta feriebilde, kanskje sammen med en gardist. Gaten mellom de to attraksjonene heter, som nevnt, Karl Johans gate, og er en fin plass å ta seg en matbit, et glass med noe godt i eller å kjøpe nye klær. Her finnes det en rekke muligheter for både store og små.

Scroll to top