Nordmenn vil oppleve mer

Det er mye å ta i betraktning når man skal ut på ferie. Når sommeren ligger på lur og reisefeberen tar overhånd, så er det bare å hive seg i ut i det. Spørsmålet er da: hvor skal man dra? Det viser seg at nordmenn på ferie ikke bare tar seg turen til Spania eller Danmark lengre. Nye trender viser at nordmenn flest vil utforske mer, oppleve mer og dra til nye eksotiske reisemål.

Noen gamle kjente destinasjoner vil alltid være populære, men det virker som nordmenn er villige til å prøve nye spennende ting. Her er noen av trendene som er forventet å se fremover.

Populære reisemål

Ikke alle destinasjoner er nødvendigvis enormt eksotiske. En del reisemål er populære av en annen grunn. Hellas er blant de største feriemålene for nordmenn. Det er ikke så vanskelig å forstå når man tenker over de vakre, hvite strendene, den gode maten og den sikkerheten det gir å være innen eurosonen, men likevel ha det veldig ulikt fra resten av Europa. Hellas er også en suveren vinner når det gjelder historie. Det er få steder som har like mye arkitektur fra oldtiden som fortsatt står i dag, sammen med den rike kulturen og hva det har betydd for oss moderne mennesker. Hellas har noe for alle og enhver, enten man reiser for historie, mat, opplevelser eller bare en god og varm strand.

De 3 store destinasjonene

Disse destinasjonene har sett en stor økning av ferierende nordmenn, og flyselskap forventer å se en økning av flyvinger til disse landene. Albania har vokst enormt i det siste. Det er ikke lenge siden Albania ble en reell feriedestinasjon for nordmenn, og på grunn av de vakre strendene og de billige prisene lokker landet til seg flere og flere besøkende. Turistindustrien er fortsatt ganske lav i Albania, men den vokser med stormskritt.

Tyrkia er også en vinner. Flere og flere nordmenn tør å begi seg utenfor de europeiske grenser, og Tyrkia er en veldig trygg måte å gjøre det på. Langt unna, men likevel veldig nært. Tyrkia har også mye av det Hellas kan tilby: fabelaktige matretter, sandstrender og arkitektur.
Dubai har også hatt en stor økning i de siste årene. Byen er rik og eksotisk, men har slitt med at det dyrt å reise og oppholde seg der. Prisene har med årene blitt noe mer ålreit for folk flest, og turistindustrien i landet har eksplodert.

Taperen

Trendene viser at de gamle gode er også de som taper. Spania går nedover, og for første gang har Albania slått Mallorca i mest tilreisende i løpet av en måned. Det kan virke som folk foretrekker å holde seg unna de mest klassiske feriedestinasjonene, og heller drar til steder hvor det ikke er hundrevis eller tusenvis av andre turister. Spania er fortsatt stor, en av de største feriedestinasjonene for nordmenn, men veksten avtar og andre overtar lederstillingen.
Det er mulig å lese mer om feriedestinasjoner og nordmenns valg hos vg hvor mye av denne artikkelens informasjon er hentet fra.

Scroll to top