Slik sparer du til din drømmereise

Det er få ting i livet som slår en skikkelig reise, spesielt en drømmereise. Definisjonen av en drømmereise handler om hva personen foretrekker. Det kan være alt fra late dager med avslapning, til en skikkelig treningsleir, eller noe helt annet. Hvilken årstid man ser på som den beste for en drømmereise er også helt opp til hver person, det er ingen fasit her.

Når man tenker på en drømmereise er det hovedsakelig to problemer som kan dukke opp. Det ene er at man skal ha tid, og den andre er økonomi. Når det kommer til tid, er vi heldige som bor i Norge. Vi har nemlig krav på 25 virkedager ferie, dette gjør at det er mulig å skaffe seg tid til en drømmereise. Når det kommer til økonomi derimot, er det ikke slik at nok penger automatisk dukker opp bare fordi man bor i Norge. Tid er den største fordelen man har når man skal spare nok penger, så planlegging er viktig.

Vi skal gå gjennom tre bra metoder for å spare til en drømmereise:

  • Månedlig sparing
  • Refinansiering
  • Billigere handel
  • Månedlig sparing

Den første og kanskje mest vanlige metoden å spare til drømmereisen er månedlig sparing. Med månedlig sparing mener vi at du setter av et visst beløp hver måned som du sparer til en reise. Beløpet avhenger av hva du har råd til å sette av. Mange kan faktisk sette av mer til sparing enn de tror.

Hvis man har sparing som en prioritet, bør det med en gjennomsnittlig inntekt være mulig å sette av noe hver måned – eller uke om man ønsker. De aller fleste, om ikke alle, banker tilbyr i dag at du automatisk kan sette av det beløpet du velger så ofte som du velger.

Refinansiering

Den andre metoden vi skal ta en litt nærmere titt på for sparing er refinansiering. Refinansiering betyr at du kan samle flere mindre lån under ett større lån. Med å gjøre dette er det mulig å spare penger hver måned.

Den vanligste metoden er kanskje refinansiering boliglån, som betyr at du samler flere lån inn i boliglånet.

Mange lån kommer med dyre fakturaavgifter og andre løpende gebyrer som ikke bidrar til nedbetaling av selve lånet. Ved å samle alle disse lånene under ett lån, slipper du å tenke på alle disse irriterende gebyrene som kommer med hver enkelt faktura.

I tillegg til at du sparer penger med refinansiering, vil du også spare tid og spare deg for unødvendig stress.

Billigere handel

Det tredje grepet du kan ta for å spare penger, slik at du får råd til din drømmereise, er å gjøre dagligvarehandelen din billigere. Dette krever en omjustering av vaner, men når man først kommer seg inn i de nye rutinene, er dette både en enkel og effektiv måte å spare penger på. Her er det også mulig å hente inn mye spart økonomi hver måned.

Pengene man sitter igjen med etter å ha startet med billigere handel og refinansiering kan man bruke som noe av det månedlige beløpet man setter av.

Scroll to top