Praktiske ting du må ta med på camping i vinter

Du har kanskje fått sansen for camping og ferie ute i det fri. Skal du fortsette med den aktive måten å feriere på, da er det greit å kjenne til hva som er lurt å ta med. Nå snakker vi ikke ski og klær, men ting som kan gjøre livet enklere og ikke minst tryggere.

Lookout,The,Tent,On,A,Expedition,At,SunriseNorge er et skikkelig vinterland. Når den først har fått fotfeste, så slipper den ikke så lett. Snøstorm, kulde og frost er ikke noe å tulle med. Når sola likevel står på sitt høyeste på skyfrie dager, fins det ikke noe som er bedre.

Lykter med batteri

Noe av det viktigste man må ha på campingtur er lykter med batteri. Før ferien bør man kjøpe batterier, og det er ikke bare en grunn til det. Her skal vi komme med noen situasjoner.

Problemer med kjøretøyet

Ting som kan skje på campingtur:

  • Ulykker
  • Motorstopp
  • Punktering
  • Snødrev
  • Kolonnekjøring

I full snøstorm eller stummende mørke kan det være vanskelig å fikse problemet. Med en hodelykt blir det enkelt å skifte et dekk eller fylle olje.

Finne frem til hytta

Liker man lange skiturer hvor man går fra hytte til hytte, så kjenner man ikke alltid veien dit. På høyfjellet kan værforholdene endre seg veldig raskt. Uten lykt og kun en meter sikt er det like før skituren går til å bli farlig. Med hodelykta kan man se farlige stup, skispor og skilt. Dette kan være et livreddende tiltak.

Nytt batteri til mobilen

Vi kan ikke klare oss uten mobilen i dag, selv ikke på camping. Skulle uhellet være ute, så kan mobilen vise seg å være en reddende engel. Men kanskje har ikke bobilen strøm. Med nytt batteri øker batteritiden med opp til 60%. Man har dermed lenger tid før man trenger å lade batteriet.

Oppsummering

Ja, campinglivet er herlig. Enten man er ute på sommeren eller vinteren. Vintercamping byr likevel på mange utfordringer og gode batteri til lommelykter kan redde liv. De kan bli et koselig lys i en vinterkald hytte eller en hodelykt til skiturer langt ute på vidda.

Scroll to top