Slik pakker du for weekend-reisen

Det er lett å pakke altfor mye til en weekend-reise. Noen tenker på det som en ferie, og skal ha med seg alt mulig, men som regel trenger du mindre enn du tror. Tenk på at du bare skal være borte i et par dager. Du trenger neppe mange kilo klær og ting.

Prøv om du kan få plass til alt i håndbagasjen. Det sparer deg mye stress og arbeid, og sparer deg også for penger dersom du skal fly. Håndbagasjen blir med deg i flyet, uten innsjekking av bagasje.

Tips til klær på turen

Rull sammen plaggene i bagasjen. Da tar de mindre plass, og de blir ikke krøllete. Start med de største plaggene. Velg ut plagg som kan kombineres på ulike måter, slik at noen få plagg kan bli til mange ulike antrekk. Planlegg hvordan du kan bruke dem, slik at du både har hverdagsantrekk og antrekk til middagen og kveldene på byen.

Andre pakketips er:

• Rull sammen småplaggene til slutt, og legg dem i hulrommene i bagasjen
• Sokkene kan rulles sammen og legges inni skoene
• Hvis du skal ha med en stor jakke, bør du ha den på deg. Da sparer du mye plass i bagasjen.
• Ha på deg de tyngste og mest plasskrevende skoene når du reiser

Ta med litt hverdagslykke

Ikke sats på at hotellet har de skjønnhetsproduktene du er vant til. Ta med deg egen hudpleie og noen småflasker med dine favorittprodukter. Pakk det gjerne i en toalettmappe med navnet ditt på. Det er ekstra lurt dersom du reiser sammen med andre. Da kan alle sette fram toalettmappene sine på rommet, uten at det blir forvirring om hva som tilhører hvem. Vil du ha en personlig toalettmappe, kan du se flere her, og enkelt bestille dem på nettet.

Ikke fyll kofferten helt

Skal du på storbyferie, vil du sikkert gjerne kjøpe et par ting på turen. Da er det lurt å ha litt ekstra plass i bagasjen. Dersom du planlegger å shoppe, kan de nye plaggene også inngå i feriegarderoben, slik at du for eksempel ikke trenger å ha med deg en kjole, den kan du kjøpe på reisen. Ofte er det bedre å ha med skjørt, bukse og topper som kan kombineres på mange måter, i stedet for å ta med en kjole.

Scroll to top