Hva med Finland?

Lurer du på å reise en tur til et sted i Norden men har sett det meste som er å se i nabolandene? Da må du ikke glemme Finland!

Det finnes mer spennende ting i Finland en vodka og skihopp, man må bare tørre å ta sjansen på å se noe litt annerledes. Det er jo ikke så langt fra Norge til Finland, og selv om republikken Finland har et språk som er noe utfordrende, er det mye spennende å oppleve der.

Litt fakta

Finland er som Norge et langstrakt land som grenser mot Sverige, Russland og Norge i nord. Sørover grenser Finland til Estland over Finskebukta. Landet har ikke mindre enn 60 000 innsjøer og vann spredd over hele landet og landet ligger 200 moh.

Klimamessig er ikke Finland så langt i fra Norge, selv om det aldri blir den store varmen der. På sommeren blir det ytterst sjelden over 26 grader, ettersom landet ligger tett opp til Atlanterhavet. Mye torden og regn på sommeren og på vinteren gjør sibirluften at sjøene i Finland fryser til og snøen kommer. I Finland snakkes det både finsk og svensk, men det finnes noen folkegrupper som har andre språk, deriblant en god del som snakker russisk.

Hva kan du se i Finland? 

Det finnes utrolig mye du kan gjøre og utforske i Finland. Hva med en tur i en sauna? Man kan ikke reise til Finland uten å oppleve det. ER du på jakt etter spennende museum, kan du ta en tur til Lappland, hvor det finnes mange flotte museum du kan besøke. Visste du forresten at Julenissen bor i Finland og får brev fra 198 land hvert år? Så lenge du skriver en riktig adresse, kan du faktisk få svar fra julenissen også.

Men reiser man først til Finland er det vel kanskje greit å oppleve ting som er spesielt for Finland og det er den spektakulære naturen. Ikke så ulik den vi har selv i Nord-Norge. Du kan for eksempel reise etter det fantastiske nordlyset, reise på husky safari, isfiske, skitur, isbading og reinsdyrsafari. Hva stopper deg?

Reinsdyr

 

Scroll to top